Tiffany Opál Üvegstúdió Keszthely, tiffany lampa, tükör, tiffany térelválasztó, bútorüveg, ólomüvegezés,Tiffany, díszüveg.
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
linkek
 
NON-STOP 100 toplista
Google PageRank
Digital Consciousness logo by Michael Millevolte
Róth Miksa

Róth Miksa 1865-1944

császári és királyi üvegfestő és mozaikműves

A család legismertebbé vált tagja - Miksa - 1865 december 26-án született Pesten. Az üvegfestészettel már kora gyermekkorában, apja, Zsigmond műhelyében kezdett el foglalkozni, s itt sajátította el a mesterség fortélyait. Édesapja volt ezidőtájt hazánkban az egyetlen és utolsó céhmester aki értett az ólomba foglalt színes üvegek készítéséhez. Miksa nagyon fiatalon, 1885-ben 20 évesen kezdett el önállóan dolgozni Budapesten. Ekkor megalapította "üvegfestészeti műintézetét", majd 1897-ben meghonosította az üvegmozaikot. Számos kitüntetést kap, s 1901-ben már a Magyar Országos Képzőművészeti Tanács tagja, s folyamatosan számos köz és magánépület díszítésére kap megrendelést -így többek között az Országház, a Szent István - bazilika, a Gresham épülete, a Magyar Nemzeti Bank, a Zeneakadémia, és a szegedi Fogadalmi - templom üvegei dícsérik keze munkáját.

Szerencsés, termékeny művész volt, művésztársai terveit kitűnően alkalmazta, illetve alkalmazkodott azokhoz. Munkái különös, egyéni ötvözetét adják a historizmus, a szecesszió, és az art deco stílusainak s bár az egyes terveken, üvegfestményeken, mozaikokon kimutathatók más művészegyéniségek hatásai is, ezek mindenkor "Róth Miksásan" átértelmezettek.

Róth Miksa Emlékház, múzeum:
1078 Budapest VII. Nefelejcs u. 26.
268-9981, 341-6789
Állandó nyitva tartás: naponta 14-18 óra,
hétfőn szünnap. A belépés felnőtteknek: 500 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak: 250 Ft.

 
Partnereink
 
E-mail

tiffany@t-online.hu

 
Diabol KFT
 


 

Weboptim látogatottság növelés


SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    Vörös sziluett az emlékvárban    *****    'cause I am only human    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!